5.9 C
Pristina
E hënë, 19 Prill, 2021

Familja e ngujuar

Familja e A.B. ndodhet e ngujuar prej dy vitesh si pasojë e mosfunksionimit të institucioneve dhe kercenimeve qe ka marrë nga D.K. për vrasje të të gjithë anëtarëve të familjes.

Kjo familje iu është drejtuar institucioneve përgjegjëse në mënyrë të vazhdueshme me shkresa të ndryshme por nuk është marrë asnjë vendim në favor të tyre.

M.B. është dhunuar psikologjikisht nga policët, kurse babai i saj më datë më datën 29 gusht 2018 është injoruar për një përcjellje të dyshimtë nga persona, të cilët prisnin rastin për të kryer më të keqen.

Ata jetojnë nga një biznes që e kryejnë në shtëpi dhe shesin mallra për klientë që vijnë ti marrin nga shtëpia. Për shkak të këtij ngujimi, kjo familje jeton në ankth, frikë e depresion dhe bën lëvizje tejet të kufizuar.

Për mos t’u ndaluar me kaq, kjo familje është përcjellë edhe herë të tjera nga D.K. më datë, gjatë kohës sa A.B. kishte dalë për hedhur bërllogun mw datwn 25 02 2021 rreth orës 23 të natës kishte parë D.K. duke pirë duhan jo larg kontejnerëve të mbeturinave vetëm nja 50 metra larg banesës së tij dhe për fat nuk e kishte vërejtur atë. Ai qëndronte duke vëzhguar dhe me siguri priste rastin për të kryer aktin më të keq.

Nuk ishte ky rasti i vetëm që kishte ndodhur. Edhe në një rast tjetër ai ishte parë të sillej vërdallë rreth banesës dhe nga dritarja e banesës së A.B. mund të shihet gjithcka përjashta. Kjo familje i ka cuar duart nga institucionet e kapura.

Përsoni në fjalë megjithë denoncimet e shumta për atë, nuk është arretuar asnjëherë dhe paraqet rrezik për këtë familje.

Në Kosovë, rastet e vrasjeve të grave, por edhe të burrave nga grupe kriminale ndodhin shpesh.

Të fundit

AH, KJO MITROVICA

(Satirë politike) Kjo Europa plakë n’mes të Mitrovicës Ç’na e la për sherr kambën e Krajlicës, Kush e mbolli mitin kujt i ra ndërmend Bela mes Ballkanit si...

PSE DO TË VOTOJ KUNDËR TEJE ?

Do të votojë kundër teje që nuk e mbajte premtimin. Do të votoj kundër teje se theve besimin. Do të votojë kundër teje se...

Katerdralja e pishtarëve dhe humanistëve kombëtarë

Katedralja Nëna Terezë në Prishtinë nuk është vetëm fetare. Është simbol i kujtesës, i dokumentimit të qenjes sonë kombëtare. Simbol i lashtësisë, zhvillimit, mbijetesës, rilindjes....

Mërgatë e dashur, a jeni gati?

Shkruan: Arbër Paçarizi Mërgatë e dashur, a jeni gati? Nga nesër të gjithë ju që nuk mund të vini në Kosovë mund të aplikoni për tu...

Të tjera nga rubrika

AH, KJO MITROVICA

(Satirë politike) Kjo Europa plakë n’mes të Mitrovicës Ç’na e la për sherr kambën e Krajlicës, Kush e mbolli mitin kujt i ra ndërmend Bela mes Ballkanit si...

PSE DO TË VOTOJ KUNDËR TEJE ?

Do të votojë kundër teje që nuk e mbajte premtimin. Do të votoj kundër teje se theve besimin. Do të votojë kundër teje se...

Katerdralja e pishtarëve dhe humanistëve kombëtarë

Katedralja Nëna Terezë në Prishtinë nuk është vetëm fetare. Është simbol i kujtesës, i dokumentimit të qenjes sonë kombëtare. Simbol i lashtësisë, zhvillimit, mbijetesës, rilindjes....

Mërgatë e dashur, a jeni gati?

Shkruan: Arbër Paçarizi Mërgatë e dashur, a jeni gati? Nga nesër të gjithë ju që nuk mund të vini në Kosovë mund të aplikoni për tu...